02 February 2010

Banner | Miss Lolly's Page


Udah lama wa tak tempek koleksi banner / header yang wa design. Sebenarnyer wa dalam di lema kerana apa bila wa mendesign banner, masa untuk wa ber blogwalking sudah tiada. Dan apabila wa tak ber 'blogwalking ' traffic ke blog wa akan berkurangan dan pendapatan dari nuff akan berkurangan. wa habiskan masa hampir 4 jam untuk mendesign satu-satu banner / header. Begitu juga ngan tutorial untuk photoshop. Bila di tonton sekejap jer iaitu kurang dari 4 minit  tapi bagi menghasilkan sesebuah tutorial masa yg di ambil lebih panjang daripada mendesign header / banner.
wokey lah, tinggalkan dilema wa tu dan kita tengok banner yang baru wa design tuk Miss Lolly. Idea ni wa dapat daripada blog Redmummy.com wa cuma cuba2 jer tanpa mengetahui teknik sebenar untuk membuat design seperti itu. wa belum jumpa lagi tutorial teknik yang betul untuk mendesign banner seperti itu. Jadi wa belasah jer. so wa persembahkan .. sila layan diri ... hehehe. enjoyyy

PS: Sila picit pada  banner tuk tumbesaran yang sihat. Harap maklong.

21 comments

2:43 AM, February 02, 2010

kebab000m :-)


melet00p. kalau nak boleh tak ? ngee.

ke main kopipes gitu jer ?

3:00 AM, February 02, 2010

miss lolly ~ amek ar .. hehehe

picit banner dan copy url nyer. sonang jerk

8:24 AM, February 02, 2010

saya faham apa wachak cakap tu, mana nak blogwalking lagi, mana nak wat entri or tuto lagi.. tapi end up nye hasilnya cantik, n tutor yg 4 minit tu pun saya paham.. like it,

daaaa

9:20 AM, February 02, 2010

nak jugakkkk...

11:51 AM, February 02, 2010

awat la ko ni pndai sgt.. nk pinjam otak ko utk buat header aku skjp boleh? haha

2:05 PM, February 02, 2010

nak jugak buleh???hehe

11:10 PM, February 02, 2010

wahh cantek bangat

11:40 PM, February 02, 2010

wahhhhh...cutenyer....konform blog dia makin ramai peminat....so suuuwwwiiippp...

12:52 AM, February 03, 2010

farenova ~ tau tak pa .... hehehe tq kerna berminat

12:59 AM, February 03, 2010

adeqq ~ muleh aihh tapi kena tunggu ar. memang busy giller sejak dua menjak ni.

arieza ~ x yah pinjam2. ko hulur ar sepaun dua. mesti siap punyer .. hehehe

miss ziela ~ ngeee

Dahlia ~ TQ atas pujian . Lama x nampak ....

Black_Mel ~ Miss Lolly ni memang dah ramei peminat. wa cuma tumpang jer kalu dia ader wat N3 pasal banner ni. Kalu dia tak wat N3 citer banner free ni pun aiman x kesah ...

9:03 PM, February 03, 2010

biar sikit. asalkan ia bererti bro :)

sebab apa yang kita buat kalau betul caranya , orang akan suka . bila orang suka orang akan suka dekat dengan kita .

Neway thumbs up bro ! nice one

teruskan buat header2 :)

9:56 PM, February 03, 2010

hai,,,banner nie hasilkn kt photoshop ekk??caner bleh wat jd animated camtu?huhu

2:39 AM, February 04, 2010

Melz ~ tq bro atas komen anda. akan wa ingat kata2 ko tu sebagai pencetus semangat.

he he he teruja ko bagi komen kat blog insan kechil seperti wa ni ... tq n tq again

2:42 AM, February 04, 2010

syaira ~ Hai hai hai ... yap guna PS. memang PS boleh wat animated cam tu. nanti wa ader masa wa wat video tutor nyer.

7:07 AM, February 04, 2010

cantik sgt...nk jgk leh x...huhu

8:06 AM, February 04, 2010

nurayunni ~ muleh aiihhh !! Tq singgah blog wa ni ... ~ ngee

6:48 PM, February 10, 2010

oit..xaci..awek ni punye ley gerak2

9:32 PM, February 10, 2010

suki ~ kalu ko punyer nk gerak2 wa boleh tolong buatkan. hantar pic kat wa. err ader brani .. hehehe

PS: Balik cni nanti ko bawakkan wa sumpit 8 kaki punyer ... hehehe

11:15 PM, February 12, 2010

ira pown tuka2 header (:
tp x lawa p0wn .
sakai jerk .

2:22 AM, February 14, 2010

afiera ~ bagi ar link blog. nk gak nengok .. hehehe

11:15 AM, February 23, 2010

wah.. cantik dan creative.. nak link blog gak.. hihihi..

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.