25 April 2010

Tutorial Photoshop CS4 - Simple Logo


Sudah lama wa tak buat tutorial untuk photoshop. Malam ni wa berehat dulu dari berblog walking untuk memenuhi permintaan dan pada mereka yang selalu bertanya bila nak buat tutorial photoshop. Hampir 4 jam juga masa diambil untuk menyiapkan keseluruhan proses bagi menghasilkan N3 ini. Bermula dari mendesign sehinggalah meng'upload'kan video tutorial ini ke youtube dan akhir sekali membuat N3 ini. Jika ada sebarang pertanyaan sila tinggalkan diruangan komen.
wa ingat, sikit masa lagi wa nak cari seramai 5 orang untuk dijadikan protege. Belajar dengan wa bagaimana mendesign header / banner melalui private blog dalam masa sebulan. Tapi wa takut tiada yang berminat maklumlah wa ajar ni bukannya ikut cara yang sebetulnya. Maklumlah belajar design ' style wachak '. Ikut sesedap rasa jer.
Macam ni lah. Pada sesiapa yang berminat untuk menjadi protege wa, korang belajar dulu buat logo melalui video diatas dan selepas itu nanti buat satu N3 mengenai design anda itu dan ceritakan dari mana anda belajar membuat logo tersebut dan letakkan link blog wa ini kedalam N3 tersebut. Pada mereka yang dapat menarik pelawat  teramai daripada N3 tersebut ke blog wa akan wa ambil menjadi protege wa. Apa macam. ader berani .. ??

Nota Kaki : Memandangkan ramai yang tengah exam sekarang ni,tarikh untuk anda buat N3 tersebut akan diberitahu kemudian. Harap maklong.
Nota Tangan : wa tidak akan selalu berblogwalking lagi bagi menghasilkan video tutorial untuk protege wa nanti. Satu video selama 9minit memerlukan hampir 4 jam untuk disiapkan. Kalu 8 video tutor ... lu pikir lah sendiri. wa harap usaha wa ni berbaloi-baloi. so enjoyyy dulu video kat atas wokey !!

17 comments

lalala
1:18 AM, April 25, 2010

erk sy leh jd protege tak??haha..kena cantik ke,tinggi brape???hahaha...suara kena lunak ke tak..ekeke...

1:30 AM, April 25, 2010

Lalala :
Ni bukan protege tuk nyanyi ar cik lalala. x yah nk suara lunak, muka cantik bebagai-bagai. x nk joint ker. ader brani .. hehehe

PS : walaupun rupamu ku tak kenal tapi lubang hidung mu menjadi pujaan hati .... ha ha ha

lalalaa
1:47 AM, April 25, 2010

ambo buke tok brani sbb takut,atau takut sbb tok brani,tp ambo takut nati cikgu pekong kapur ko ambo,sbb payoh pehe...haha..video ini pun ambo tok pehe,soro pn ambo tak brapo nak dgr...hahaha..sorry wa cakap sama lu...ambo meme akan blaja bila projek ambo di lancarkan,ahaha..mungkin semngat yg hilang akan ada..haha

2:11 AM, April 25, 2010

cantek r bro..toturial camni la yg ak cari selama ini...handshake sket kt kamu..huhu

2:17 AM, April 25, 2010

Chaoi :
TQ bro. wa pun kadang2 bosan gak nengok yg mat saleh punya tutor tu. Bukan nk terangkan betul2 tapi nk tunjuk skil jer. hampeh tul.

2:18 AM, April 25, 2010

Lalala :
emmm ...... mengelat ... hehehe

lalala
2:27 AM, April 25, 2010

eh mengelat pe lak..btul pe,pdahal dia tak faham,ngaku aje ler:)

3:00 AM, April 25, 2010

ko wat la lagi best2,,aku baru je tgk video ko wat..haha..komunikasi yg kurang berkesan tapi mantap....

7:39 AM, April 25, 2010

Chaoi :
Akan datang bro. err sebelum tu jengok2 ar tutor yg dah tersedia tu. Layan diri ok ... hehehe

9:40 PM, April 25, 2010

fuh..fuh..fuh! sbnanye sy tercari2 kt komp sy, kt mane sy nk bwat bnde ni...??

8:22 AM, April 27, 2010

salam chak,

kakyan dlm lappy nie ada je Photoshop bagai nie tp tulah klu dh malas nk godek sampai kesudah x reti..haha, buat perhiasan je dlm lappy nie..

3:14 AM, May 02, 2010

jedalerihati :
Cuba sedut kat cni ~ http://www.mediafire.com/?m4mmozi2yg2

Yanmie :
Pelan-pelan belajar KYan. Lama-lama pandai ar nanti ... hehehe

12:37 PM, May 02, 2010

wachaaaaaaa

seyes aku tk pandai mnde2 mcm ni
>________*

10:00 PM, May 02, 2010

jane :
Hai jane. wa dulu pun x pandai photoshop ni. Belajar pelan2 ngan pokcik google jer .... hehehe

11:07 PM, May 02, 2010

huhu..cool.thnx..=)

11:35 PM, May 03, 2010

wachak...selamat berbizi..jgn lupa kawan..

10:51 AM, December 13, 2011

ok...nnt aku coba....

jane mana tu?

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.