31 August 2010

Header | Pangkin4rest


Badan wa masih menggigil lagi buat masa ni. Tak tau ar menggigil sebab demam ker atau sebab puasa. Okey lupakan dulu bab sakit wa ni. Sebenarnya ada citer disebalik demam wa ni. Nanti wa citerkan di entry yang akan datang kalau dipanjangkan umur.
Sebenarnya sudah lama wa cari gambar pangkin di google untuk dijadikan header blog bro mario. Banyak gambar pangkin yang wa jumpa tetapi kebanyakkan gambar yang wa jumpa adalah  gazebo iaitu pangkin versi modern. Dalam dok cari tu baru hari ni terjumpa antara gambar yang terbaik walaupun dalam istilah bukan pangkin yang sebenar. Gambar itu bagi wa unik kerana ada  seseorang di kerusi / pangkin diatas sebuah bukit. Jadi inilah hasilnya yang wa dapat buat tuk ko mario dalam keadan wa demam mengkura ni :)

Berhenti sekejap. Nak pergi bazaar ramadhan stadium KL.

Bila nak sambung balik jadi blur lah pulok. Tadi idea datang mencurah-curah tapi bila dah berhenti nak sambung balik hilang punca.Okey citer bab entry kat blog mario pasal dia nak berhenti berblog. wa pun sebenarnya rasa cam nak pencen jer dari berblog ni. wa pun ada terasa juga macam mario rasa tapi wa tak pernah ar kena sound dengan otai blogger lagi tapi layanan dorang ni pada newbie macam lah dorang ni bagus-bagus jer. Kadang-kadang wa lebih suka jadi silent reader daripada menonjolkan diri dikotak chatbox. Dari mario yang ada ura-ura nak tutup blog kini yang paling terbaru cik fiezah91 lah pulok. Dulu cik Nina sudah tutup sekejap.

Eh !! apa da wa ni melalut-lalut gi citer tutup blog pula ni. so dan tak lupa juga pada mr chaon wa redesign header yang asal sikit supaya nampak nama ko kat blog. wa ingat nak design yang baru tapi ruangan untuk header ko tu berkongsi ngan nuff. so wa ambil keputusan redesign jer header yang asal. Jangan kecik hati ok.


ps: aduyai !! sampei 3 citer dalam satu entry. apa nak buat labu. kepala tengah mengong. Tadi gi bazaar ramadhan beli karemel anggur ngan ayam golek sekor. Rasa macam raja zaman rome lah pulak makan ayam sekor. err .. sapa nak kongsi ngan wa ... hehehe. selamat berbuka puasa Malaysia.

26 comments

8:02 PM, August 31, 2010

Salam.....
Gambar teratak yg usang ada tak?hehe...

Mak oiii, sekor ayam ko melantak? ish..ish..ish..simpan utk sahur ke?

Aku pun ingat dah nk pencen la dr berblog walaupun aku masih berminat dan syg sgt2 kat blog tu....
Tp apakan daya.....susah nk cakap...sedih2...

8:24 PM, August 31, 2010

header tuk aku x de ke chaon hehehe :)

hey get well soon ya ;)

8:38 PM, August 31, 2010

mario nak tutup blog? kenapa yer? ni salah satu cr nak pujuk mario supaya tak tutup blog la ni? good2.. meh sy tlg carikan gambar pangkin jugak.. or sy suh abg sy ambik gambar pangkin bagi kat mario.. hihihi.. mario nak x ek? :P

9:27 PM, August 31, 2010

rajin ko bulan2 puasa ni buat header....nice2...

11:51 PM, August 31, 2010

Iza :
woi woi bukan sekali hadap ar sekor ayam tu ... he he he.
Yang ada kat cik google kebanyakkan
nya teratak baru jer. kena tungguuuu
aii .. ko blogger tegar pun nk
pencen. ni baru haru punya citer.
cam wa ni kalu hilang org tak
perasan pun ... huhuhu

miss :
apa yg tersasul nama chaon ni
miss. wa tau ar wa ni tak sehensem
si chaon ... ahak ahak ahak
ThankQ for your wishes :)

LadyBird :
Bkn nk pujuk mario ar. Dia pun dah
tak jadi nk tutup blog.
Pangkin kat mana ko nak amek
gambar tu weii ...

black_mel :
dah 3 ari duk dalam selimut jer.
ni kira balas dendam ar ... hehehe

12:10 AM, September 01, 2010

nak nak! ekeke nak sangat le...

thanks bro...demam2 pun hasil mantap cuma camana aku nak pjgkan gmbr tu... errr klu ladybird punya abang amik gambar...ko buat lg tau...baru betul pangkin kat malaysia...hehe

errr...makan ubat jgn lupa weh...get well soon

12:23 AM, September 01, 2010

apehal lu nk benti berblog? br je nk jd peminat... hua3 =)

1:31 AM, September 01, 2010

mario :
kena tunggu ladybird supply pic ar ni baru buat yg baru ... hehehe

ThankQ bro

Missxyz :
ada gak yg minat kat wa ni erk ... ahak ahak ahak

4:20 AM, September 01, 2010

alamak.. aku tngok post ko nih baru teringat nak post cop kaki chaon.. hahha..

6:44 AM, September 01, 2010

sori silap nama wakaka
mesti lps drop komen kt tempat chaon kot ekeke :p

eh wachak mau header gak bley? ekeke

8:11 AM, September 01, 2010

wa.. sy rasa kene ajar mario wat sendiri la.. ajo photoshop :P.. kene bagi pancing, jgn bagi ikan :P.. lepas tu suh die buh dalam blog.. kite pakat komen hasilnye.. baru best :)

12:26 PM, September 01, 2010

lu nie...nk emo2 plak ngan blog....buek..=p

4:04 PM, September 01, 2010

Yusenze :
ari ni ko dah outstation. Bila nk
bayar hutang tu ha ... hehehe

Miss:
alahai cover line lah pulok. wa
leh jadi org tengah. apa macam .. keh keh keh.
Ko letak header yg ada ibu jari
paling seksi tu balik. Header
paling clasik yg pernah wa jumpa
weii. x yah buat yg lain ... hehehe

Ladybird :
rio x nk tunjuk dia nyer skill. nnti kalu dia buat nanti, terkejut beruk lak ko :P

Aliesya Amani :
Bukan emo ar tu meluahkan jerk
tapi tak simpan pong.

~ pinjam gigi buleh. nk wat iklan ubat gigi ... hahaha

6:46 PM, September 01, 2010

good job. dah tgk blog mario tu.

6:58 PM, September 01, 2010

wachak hohoho jgn buat gosip ekeke x baik wooo

uh header tu? ntah ada ke aku simpan lg ntah idak hehe

7:54 PM, September 01, 2010

header utk nina xde pun~~~~ huhuhu.. hehehe
suke la rio tu.. haha

9:44 PM, September 01, 2010

xpe, nak tengok gak :P
nak kutip idea :D

fiezah91
10:55 PM, September 01, 2010

nak jugak.. ahaha :P
psttt..apa kes tercerita org tutup blog ni?ngeee~

11:46 PM, September 01, 2010

Gadis Comel :
ThankQ singgah and bagi komen :)

Miss :
Bukan buat gossip. wa takut ko
memendam perasaan. malu nk luahkan.
buat2 tersasul kat blog wa .. hahaha
Nanti YM wa erk .... :P

Nina :
Yang anime nya wa belum khatam lagi ar ... hehehe

Ladybird :
eizza pujuk ar rio supaya dia
tunjukkan skill photoshop dia :P

7:44 AM, September 02, 2010

wachak.. thanks buat header tue.. tapi rasanya tak dapat gune la.. sebab complicated die punye design tue.. yang header tue ade tulisan chaon zone tue je.. yang lain sume dari templete..

7:04 PM, September 02, 2010

chaon :
Kalau ko upload dekat ruangan design> header akan kacau template ko tu sebab header ko berkongsi ruang dengan Nuff. ko tukar header yg wa buatkan tu dekat html kot jer. x payah upload. ko gi kat blog wa > click header yg wa buatkan tu kasi besar > amek url header yg wa buatkan tu. Lepas tu ko gi kat design > edit html dan ko cari url header sekarang. yg dlm braket kat bawah ~

Yg kat bawah ni sebahagian template ko.

/* Header
-----------------------------------------------
*/
#header-wrapper {
background: url("http://i188.photobucket.com/albums/z203/freetemplates5/sunset-tree-4.jpg") no-repeat top right;
width:100%;
height:303px;
margin:0 auto;
padding:0;
text-align:left;

Kalu tak paham. jgn malu tanya :)

10:15 PM, September 02, 2010

waaaa.... seronoknya tengok header yg stylo mylo..!

macam nak mintak tolong buatkan header jugak je.. huhuhu..

errrr... boleh ke? =)

5:58 AM, September 03, 2010

Farah :
Nak juga ker .. he33. Nk berjanji x
berani dah. Kalu pree dah idea ada
mari leh ar tlng wat kan ok :)

~ singgah ar selalu cni takut
terlupa lak .. ngee

10:56 AM, September 03, 2010

wachak.. aku dah try header tue semalam.. n ade yang tak kene la.. warna tulisan tenggelam n belah kiri ada tulisan description blog n name blog.. macam tak kene je.. nanti kalo aku nak tuka header ke nak soh ko design ke aku minta tolong ko ok.. jangan kecik ati plak.. hehhe..

12:52 PM, September 03, 2010

memendam perasaan?? wakaka~sambil baling selipar kt wachak keh4~

12:42 AM, September 04, 2010

chaon :
ok bro. no prob nyer. jgn segan bagi tau jer.

miss :
ada ker baling selipar kat wa. weii romantik ar ckit ... ha33

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.