18 October 2010

Kamera Pentax Super A Untuk Dijual

Picit gambar untuk format 3D

Setiap orang ada hobi kan. Salah satu hobi wa suatu ketika dulu adalah mengambil gambar. Kamera ni yang pertama wa beli.  Yang second hand punyalah. Nak beli yang baru tak mampu. Bersusah payah ngompol duit baru dapat beli. Dengan kamera ni sudah jauh wa jalan. Sudah banyak kenduri kawin wa pergi semuanya kerana dijemput untuk menjadi juru kamera tidak bertauliah. Tapi bila zaman kamera  fully automatic  ( digital ) melanda wa pun tak nak ketinggalan juga. Maka Kamera  Pentax Super A yang semi auto ni pon wa parking kat rumah abah. Bila teringat balik kat kamera ni wa pun tanyalah dekat abah mana perginya kamera wa ni. emm ... duduk bawah katil rupanya. Daripada duduk bawah katil, lebih baik wa jual kepada sesiapa yang berminat dengan kamera antik ni. Ada juga faedahnya. Kepada sesiapa yang berninat bolehlah hubungi wa di email address yang tertera di gambar. Harga boleh dirunding lagi. Download PDF Manual dekat sini ~ Pentax Super A.

PS : Ini offer dari wa. Jika ada pembeli yang membeli dengan harga tawaran seperti didalam gambar diatas tanpa rundingan, wa akan berikan secara percuma kamera yang kedua yang pernah menjadi koleksi wa. Kamera jenama Pentax Zoom105-R ( auto focus ).

Pentax 105-R - 1992 / 93

PS : Kedua-dua kamera ini sudah lama tidak digunakan. Oleh kerana Kamera Pentax Super A sudah agak terlalu lama berada dibawah katil, terdapat sedikit fungus di lensa kamera tersebut.

16 comments

2:29 AM, October 18, 2010

ohhh bena hanya boleh melihat. sob sob sob~

2:50 AM, October 18, 2010

Bena :
minat ker ngan kamera antik ni.
sekarang ni org belumba-lumba beli DSLR.

12:38 PM, October 18, 2010

gua suka jugak hambik gambo. tp tak mampu der beli kamera maheyy macam lu nih.

1:01 PM, October 18, 2010

rugi x guna cak...bapak aku pun ada kamera antik masa aku kecik2 dulu....tp bapak aku bagi kat pakcik aku..dia cakap daripada tak guna baik bagi orang..tau2..aku mntk dia tahun lps..tunggu keje la baru merasa leh dpt dslr..

2:33 PM, October 18, 2010

aku suka tgk kamera antik tu.. kalau bro jumpa dgn orang yg ada hobi kolek barang anti konpem nak ni

4:16 PM, October 18, 2010

uiks......brangan antik tu...nice..leh pinjam sat...

7:46 PM, October 18, 2010

perkh!! patot lame nak hapdet.. giler bnyak gambar ko upload.. hahhahha..

aummm.. weh.. aku pong minat jgk photografi, ko jadi sifu aku nak x?? hahha..

9:29 PM, October 18, 2010

berapa hinget nak jual ni.. dgn rongak jual dgn harga rm1 blh?wakaka :P

10:33 PM, October 18, 2010

Bgai sebagai hadiah jek laa pakwe.. Leh tak? Leh laa.. Leh eh? Lalala.. :p

11:32 PM, October 18, 2010

ada jugak cita2 nak bli camera dahsyat2 nie.. nak kumpul duit dulu kot.. hehhe..

12:17 AM, October 19, 2010

Gadis comel :
Kalau dah minat beli jer yg sony
punya dulu. Yang bayar ansur-ansur
punya pong ada der .. :)

black_mel :
yg antik ni kena pakai filem.
leceh ckit nk antar gi kedai.
ngompol ar kalu nk beli dslr tu.

sasa :
tu pasal wa buat n3 ni. Kalau ada
rezeki ada ler yg beli nanti.

su manja :
Bleh punya. no hal. calling2 me ok

yusenze :
Belum khatam lagi der nk jadi
sifu. wa pun kena nuntut lagi ni ... he33

budak_nakal :
satu hinggit jer .. emm .. nk beli
erk. Bolehhhh ... boleh tengok jer lah ... har33

dRFarhana :
Sbgai tanda bleh tak. Bleh ar ... hik33

chaon :
ngompol jangan tak ngompol. Kalau
dah beli tu bagi tau ar ... he33

11:42 AM, October 19, 2010

sdg kumpul duit jgk ni...tp taknak le beli yg lama camni...klu yg cenggini kena yg pro2 je pakai...hehe

1:11 PM, October 19, 2010

tak mampu.huk3

9:10 PM, October 20, 2010

mario :
Yg x pro pun boleh guna kamera ni.
Bleh guna auto juga ar. x yah nk setting2 ... he33

macy :
bayar ansur2 .. :P

2:57 PM, November 04, 2010

Salam...

Aku mmg minat dgn kamera tp kalau nak kena guna kodak, maap la....kamera aku pun dok tersadai dlm lemari, maleh nk menyuci....
guna digital la pulak

9:34 PM, November 04, 2010

Iza :
wsalam. tu pasal nk jual. mana tau ada yg suka nk buat koleksi :P

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.