07 November 2010

Kucing Educated.

TUAH
JEBAT
LEKIR
KASTURI
   Dulu ada lima ekor. Entah siapa yang busok hati pi racun si Lekiu. sekarang tinggal empat ekor sahaja kucing kesayangan abah wa. Kesemuanya kucing jantan.  Entah apa yang abah bagi makan sampai sihat dan besar macam ni. Sebenarnya ibu kucing ni adalah kucing yang dibuang. masa tu ibu kucing ni tengah bunting. Jadi abah wa bela sebab tengok pada baka kucing ni baka kucing siam tapi memandangkan ianya terbiar jadi bulu ibu kucing ni kurang menarik. 
    Setelah dibela dan diberi makan maka sihat wal afiat lah ibu kucing ni. Cantik berkilat lebat bulunya. Apa bila dah beranak ( bulu anak kucing ni tak pula macam bulu ibu dia. Ini mesti ikut baka bapa dia ), selang beberapa minggu ibu kucing tu menghilangkan diri. wa rasa ada yang berkenan dekat ibu kucing tu sebab bulunya sudah cantik. Tinggalah anak-anak kucing yang lima ekor tu dalam jagaan abah. Memang sudah di latih kucing ni apabila nak berak atau kencing dengan sendirinya akan pergi ke jamban. Tu pasal kucing ni wa panggil kucing educated ... he33
    Walaupun ada empat ekor kucing tinggal didalam rumah tapi tiada bau najis / air kencing kucing dalam rumah abah. Tidak macam  jiran dekat sebelah rumah wa, nak bela kucing tapi tak pandai nak menjaganya. Bila lalu melintas depan rumah bau taik kucing jerk. Tapi nasib baik sekejap jer dorang bela. Kalau tidak azab ler wa dekat sebelah rumah ni dengan bau taik kucing.

24 comments

11:08 PM, November 07, 2010

abah ko mesti penyayang kan hehe kim salam tau hahaha

ckp kt dia thanks sbb bela kucing 2 tu hehe

11:14 PM, November 07, 2010

saya minat kasturi & lekir coz idung dier itam...sgt chomell....lalala

11:25 PM, November 07, 2010

miss :
kucing ko ker yg terlepas tu. sib baik abah wa yg tlg bela .. keh33

Ikah :
idung itam tu comel erk. bkn comot ker ... he33

11:29 PM, November 07, 2010

Salam...
Lekir dgn kasturi mesti terror menyelongkar sbb ada tanda kat hidung.hehe....

aku dah bagi rabbit 2 ekor kat org jenis anggora dan lionhead.skrg ni aku nak cari kucing comel dan gebu pulak....

Masa banjir ari tu aku nampak 2 ekor anak kucing berkg atas baja pak mertua aku, tetiba, bila banjir surut,hilang pulak. Nasib baik hilang, kalau tidak jadi kucing Perak plak lpas ni...

Kdg2 rasa serik bela kucing sbb kalau dia hilang aku yg sedih bertahun-tahun...

11:39 PM, November 07, 2010

Iza :
wsalam. yg kuat menyelongkar tu jebat. ko tengok dia duduk dekat mana. atas peti ais tu dia lepak ... he33

Biasa ar bila dah rapat dan sayang. Abah wa pon sedih bila si lekiu tu hilang dua tiga hari. Bila abah cari dan jumpa tengok dah keras.

Makwe
11:41 PM, November 07, 2010

Lagi educated tuan kucing punya anak.. Buat drama kucing kawen lari tinggalkan anak ya.. Haha.. :p

Takut kucing.. Lagi takut, anak kucing.. Nampak jek lalu dekat kaki, akan tutup mata dan rapatkan kaki.. Sekian, terima kaseh..

P/S: Tak sempat membalas pesanan pagi2 buta semalam, seharian tak online.. Baru sampai Ipoh.. Hee.. Nite pakwe..

12:08 AM, November 08, 2010

ehh..ehh..kebetulan n3 kita tntg kucen . Tapi citer kat blog saya lagi trajis ..huhuuu

Kucen saya pun educated .. dia berak kat luar rumah tmpat yg kami sediakan . so, takdelah bau tengek !

tapi kucen jiran saya yg duduk hujung simpang tuh tak abis sekolah. sbb dia berak dalam pasu pandan .

menchikkk !!!

1:19 AM, November 08, 2010

betul, kucing kalau tak pandai jaga, memang bau kucing lah rumah tu. huhu

7:55 AM, November 08, 2010

Makwe :
Ini bukan cobaan, ini betul-betul ... keh33
Alahai. takut kucing rupanya makwe ni. kucing tak makan orang la .. he33

Linda :
Boleh buat baja tu. mesti subur menghijau pokok pandan tu ... keh33

Affan Ruslan :
Betul tu affan. kalau x tahu bela jgn bela ... hu33

10:14 AM, November 08, 2010

gua suka lelaki yg suka kucing, tapi gua plak tak suka kucing. hehehe

10:14 AM, November 08, 2010

gmbo xkua.. sengal nye tenet~

4:28 PM, November 08, 2010

perghhh.....kucing g sekolah mmg bijakla kan...ekeke

4:38 PM, November 08, 2010

wah nampak ganteng2 ya kucing2 yg abah wachak bela...kat rumah kita ada sekor kucing parsi...anak dara lagi tau.. bilalah kita nak kasi dia kawin...kesian lak tgk dia, hidup sendirian takde teman...syg sgat dgn dia, dia teman dikala ku kesunyian wachak...

10:26 PM, November 08, 2010

Gadis comel :
erk !! camtu lah pulok .. :P

MaCy :
pelan2 tunggu .. he33

Mario :
Bleh wat buat duit tu. Buka klas tuk traning kucing .. he33

SMM :
Kasi kawin ngan Tuah nk tak sis. Tuah tu pun dah teruna ... he33

4:19 PM, November 09, 2010

wah..kucing comel2...dh mcm photoshop dah aku tgk kaler kucin tu..hehe...

7:26 PM, November 09, 2010

ah.


kucing gua lagi comel mmg deboom!


alalalaaa...


penyayang ye bang?

8:17 PM, November 09, 2010

macam mane nie wachak? nak kene vote sape paling comel ke? hahhahaha.. susah la kalo tak reti jaga kucing tue. nasib la dorang pandai pegi toilet. kalo tak abis busuk macam jiran sebelah tue.. hahha..

10:25 PM, November 09, 2010

comelnye kucing.. dah lama lady x belai kucing2 lady.. huhuhu

12:14 AM, November 10, 2010

saya dulu bela kucing..
tapi dia hilang..tiba2 tak balik..
saya menangis hari2..
sekarang suami tak bagi bela dah sebab saya ni orang yang tak boleh menghadapi perpisahan..

9:17 PM, November 10, 2010

black_mel :
ader edit ckit2 pic tu mel ... he33

Naj Hebat :
Lu pong bela kucing erk. penyang ler jugak tu kan ...:P

chaon :
dah di educated ler bleh pandai gi toilet. 'org berpengalaman' bela kucing, cam tu ler ... he33

Ladybird :
Kesian kucing tu tak dibelai selalu. gibelai deh .. :P

Diana :
en asben jeles kot. sayang lebih kat kucing .. he33

7:49 PM, November 11, 2010

nak satu! haha.. kalau pandai jaga mmg x bau.. kucing kalau dah diajar dari kecik pegi jamban mmg diaorg akan tau g jamban kalu nak beyak..haha..

10:06 PM, November 11, 2010

wiii...comei, tapi ain takut kucing :)

8:51 PM, November 12, 2010

wah hensem2 jantan2 ini.nak culik sekor.erk.takde aweks ke?ngeh3

9:58 AM, November 16, 2010

pahlawan melaka semua, pehh semua pakai keris ke. huhu

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.