12 December 2010

Edisi Merapu | Atas Permintaan



Lembayung senja 
Terpesona dan leka memerhati
Kemerahan warnamu itu
Bagai sebuah lakaran
Yang diconteng
Diatas pentas kehidupan
  Dari satu sudut memerhati
Cuba melayan perasaan
Yang entah kemana
Bila senja mula melabuh
Hilang seri mu melewati malam
Yang tinggal hanya kegelapan


wachak | 121210 | 1:16AM



**************************************


Tertarik dengan entry terbaru di blog padin. Terimbau kembali zaman sekolah dulu kala. Ini antara hasil kerja wa yang ditempekkan di dinding bilik. Banyak lagi hasil kerja wa  tapi entah kemana perginya bila abah berpindah rumah. Yang ni saja yang sempat diabadikan didalam gambar. Kalau nak suruh wa berkarya kembali mungkin rasanya tidak menjadi. Tangan sudah keras der ... keh33

30 comments

6:42 PM, December 12, 2010

gambo awek ke yg tgh2 tu? eheks ekeke

9:07 PM, December 12, 2010

wa...
terbaek dari ladang...
ok per sajak yg wa cipta atas permintaan..agak2nya kalau sis yg buat permintaan wa tunaikan tak..heheheh

fiezah91
9:22 PM, December 12, 2010

reti melukis rupanya.ahaksss

9:31 PM, December 12, 2010

waa..boley tahan lembut ek tangan wachak ni. hehehe

10:48 PM, December 12, 2010

miss :
macam awek erk. ha ar awet muda. Jgn mare ya sis yatie ... he33

sis ida :
udah kembang kempes idung ni sis ... he33. Kalau pasal sis tentu bleh punya :)

Fiezah91 :
itu menconteng nama nya ... he33

mish :
Dulu lembut woo. selalu guna hazeline snow skrg dah kerasss .. ngeh33

1:12 AM, December 13, 2010

wah...berbakat rupanya ko ni cak...keep up ur good work...
cuba buat syair lak lepas ni...

2:25 AM, December 13, 2010

wahhh pandai melukis ! kalo selalu berlatih. mesti wachack pndai lukis skg ! heeee~

7:58 AM, December 13, 2010

black_mel :
tq. syair tu kelaut ler wa ... ha33

Bena :
tak di teruskan minat tu. tu pasal x mahir. skrg ni minat ngan photoshop lah pulok. blajar sendiri2 jer :)

9:49 AM, December 13, 2010

weee....sangat sasteramatik....

background music besttt....

10:18 AM, December 13, 2010

nak wat permintaan jugak la..

bole ke tak bole?

hehehe...

kretip!

1:15 PM, December 13, 2010

dibalik senja..

jom nyanyi weh~

"dibalik awan nan merah.."


wawawa~


bila mau buat sajak untuk aku?

4:02 PM, December 13, 2010

waa.. serba berbakat ni ;D

4:20 PM, December 13, 2010

tapi takpe. Kegelapan tak sunyu kalo ade bintang. haha. ;)

6:05 PM, December 13, 2010

wah ada bakat mengarang puisi ni hee..patutla kasanova keh33 ~ tiru gelak wa,

umm, cantik la lukisan tu wa, tapi lukisan aku tak pernah tampal, abah marah wakakaa

Makwe
8:32 PM, December 13, 2010

Dah sudah.. Ramai gegadis dan abang2 nak mintak watkan sajak dan potret.. Takpe laa.. Takmo mintak takmo request.. Nak pegi buat sajak sendiri.. Lukis gambar sendiri.. :p

Jap jap.. Pada padin.. Bukan kasanova.. Tertinggal.. Kasanova yang dah tamat tempoh statusnya.. Kan pakwe kan??? Heeeeee.. :p

Ehem ehem!!!

9:33 PM, December 13, 2010

wah ada bakat berkarat rupanya, itulah kalau dibiarkan beku tak siapa tahu, terserlah sudah keupayaan mu wachak....'tepuk tangan'
nanti lepas ni masak pulak eh, lepas tu amek gambar dan tempek kat blog mu dengan resepi sekali ok!

10:03 PM, December 13, 2010

cik jari :
Layan jer erk .. :P

cik pora :
tarikh permohonan dah tutup der ... keh33

Naj Hebat :
x der bakat menyanyi weii .. banjir lak nanti .. :)
sajak tuk ko lain tauh wa bikin .. :)

Macy :
Bakat terendam ler .. kui33

Adam :
Ni time gerhana. tupasal bintang x muncul :)

10:13 PM, December 13, 2010

padin :
puisi ngan casanova ada kene mengena ker ??
Bilik wa, abah x masuk sebab tu bleh tampal koleksi pic yg wa bikin ... he33

makwe :
alahai merajuk ler pulok. meh cni meh, nk pujuk ... :P
Haip haipp !! bleh renew woo .. kui33

SMM :
amboi ! siap tepuk tangan tu .. he33. TQ
mana tau wa minat memasak ni sis ?? masak tuk makan sendiri bleh ar tapi kalau untuk pamerkan resepi ... he33 x dapek den nk nolong ..

10:32 PM, December 13, 2010

nice one.
idaman wanita ni kehkehkeh.

10:52 AM, December 14, 2010

waa...

cool:)

11:31 AM, December 14, 2010

haha. agak jiwang la weh.

4:50 PM, December 14, 2010

melukis boleh..
cipta sajak pun boleh..
cipta lagu la pulak...!
pekej lengkap ni..!heheh

11:41 PM, December 14, 2010

Salam,

Lembayung senja
hadir dikala siang bertukar malam
hadir dikala mentari melabuhkan tirainya ...
pergi membawa semua kenangan mencipta sesuatu yg indah
tabiri cahaya malam
ditemani bintang gemerlapan ...

10:08 PM, December 15, 2010

Salam...

Ko pandai melukis rupanya...
aku dulu minat jgk melukis tapi sekolah aku tu tak ada pendidikan seni....ada seni khat je..huhu...

10:45 PM, December 15, 2010

Nazirul :
Banyak ler punya idaman .. he33

CGG :
patut ler sejuk ... ngeh33

GC :
baru tau ! jiwang bukan karat :)

Diana :
Pakej lengkap tuk per tu ... he33

Linda :
wsalam. cam ni wa x bleh cari makan ni. awak punya lagi manthob ... keh33

Iza :
wsalam. x der la pandai sangat. ckit2 jer. wa dulupun teringin gak nk belajar khat tapi x ada peluang.

7:52 AM, December 18, 2010

wahhh siap lagu2 eah :))

7:12 PM, December 20, 2010

wachak..buat sajak utk gayah jugak blh??hihihih

9:56 AM, December 22, 2010

seorang yg puitis gak rupanya abg chak kita ni.. :D

1:11 PM, December 22, 2010

mantap~~


follower 398 here..follow balik er..

10:21 PM, December 24, 2010

owhhhh...baca sambil dengar lagu ni... :(

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.