11 December 2009

Banner | Hana Zaty


~ Sudah dua tiga kali gak anak dara ni tanya sama wa  header untuk blog  Hana zaty's  tu bila nak buat hehehe. wa bukan tak nak buat tapi bila wa nengok dia punyer template  wa jadi tak keruan ( boleh buat lagu ni ) Tak datang idea cam na wa nak design, nak bagi kena wa punyer design ngan colour biru air laut warna template tu. Pasal tu wa minta Hana tukau template blog tu dulu baru wa design header nyer.
Tapi tu semalam, pagi tadi dalam jam 10.00 dalam dok cari idea wa terlelap ( mungkin mengantuk sebab semalam jam 4.00 pagi baru wa tidur ). Bila terjaga jam dah pukul 11.00 pagi. Gosok2 mata  lepas tu wa terus mengadap balik PC ( tak basuh muka pun hehehe ) dan terus design header kat atas tu. Bila idea datang emm senang jer nak buat. Tapi kejer mendesign wa terpaksa dihentikan jam 12.30 tengah hari sebab nak gi solat jumaat. Lepas solat jumaat wa terpaksa gi workshop pasal nak service SLK wa tu. Sudah sampai masanyer kenalah servise.
Header tu berukuran 960 px X 200 px ( harap-harap muat lah ) dan menggunakan fonts LumineSign. Kalu korang bekenan ngan fonts tu korang boleh sedut dekat cni. Macam-macam fonts ader kat website tu. wa selalu sedut  fonts dekat situ. Lagi pun pree. Enjoyy

PS :  Jangan lupa picit gambau tu untuk tumbesaran yg sihat. Lepas tu baru lah sedut ok.

18 comments

9:51 PM, December 11, 2009

saye berase malu dgn diri sendiri!!~~~~

waaaaaaaaa~~~

menyusahkn kamu aje!!~~

huhu...soriiiii~~~

10:35 PM, December 11, 2009

apa nak dimalukan Hana. org memberi kita merasa ... malu nak minta tak dapat lah kahkahkah ...

4:31 AM, December 12, 2009

hehe.. akak pun dok sibuk sedut ni dan tu.. selagi tu dok blasah ntah mende apa :)

10:15 AM, December 12, 2009

wah2..cntek2...aku mau tnye, mcm mne kamu bwt background utk cik hana n cik chentalyaa ye? mcm cun je..gne pape software ke?
heee..

11:20 AM, December 12, 2009

Baiknya ati wachak ni......pas satu satu banner dibuat utk kwn2..ida dah dua kali mintak tolong wachak..so cukup2 lah..malu kalau mintak selalu...

2:56 PM, December 12, 2009

maiyah ~ sedut sis jangan tak sedut .. hehehe

3:03 PM, December 12, 2009

namirah ~ background tu wa sedut kat blog kawan2. Bila gi blogwalking nampak background / layout / template yg chantek2 wa sedut diam2 .. hehehe. alaa.. kalau mintak sure dorang bagi punyer.

semua design kat blog ni wa guna sofware photoshop CS4. Kalu nak belajar selalu lah jengah kat cni k. Kadang2 wa buat tutorial. pree jer. xpayah bayor.

3:05 PM, December 12, 2009

Idalara ~ Janganlah malu2 ida. org tua2 kata kalu bertanya sesat jalan kalu malu nak minta melepas lah hehehe

6:41 PM, December 12, 2009

Salam..
Banner tanpa gambar org boleh buat tak? Letak gambar animasi ke?
Teringin gak nk belajar buat. Tak nk ajar ke sikit2 langkah buat banner ni?
Semoga pertolongan wachak kepada kwn2 lain diberi pahala oleh Allah..

6:44 PM, December 12, 2009

wah..terer ah lu..aku pon ade je tgk tutorial kamu..aku cm x sngka lak ps bley bwt gmbr smpai cm 2 skali..hehhe...

oo..dh ade ps cs4 eh?aku gne ps cs3 lg..huhu..kolot btol...

aku minat jgk la edit2 gmbr2 ni..
letak la tutorial byk2 beb..aku nk blaja nih.hee..

thnx wachak..!!

9:40 PM, December 12, 2009

bro, rajin2 p la blog aku, join kontest!

11:46 PM, December 12, 2009

urm..
agk mLu utk mnuLis...
bLy tLg wat an bnner utk bbpink gak x???
hrp nye x kbrtn..
sLm prknLn...
heeee...(^_^)

6:05 AM, December 13, 2009

namirah ~ hohoho ader gak yg minat ya. Dah ader tutor tu tapi krang dpt smbtan la. Tu pasal slow jer nk wat tutor. Bila nengok jumlah yg view emm lomah somangat den ni ha ... ko tggalkan lah kat chatbox tu apa yg ko nk blaja. nnti wa usahakan.

6:07 AM, December 13, 2009

3Q ~ wahh ! ko pun nak wat contest. emm nanti wa jengok ko nyer blog. kalu menarik wa joint k.

6:10 AM, December 13, 2009

Salam kenal gak bbpink. amik nombor ya ... hehehe dah siap nanti wa bagi tau.

PS: x menang tangan dan kaki ni ... huhuhu

6:24 AM, December 13, 2009

salam k.shaniza. TQ singgah cni. Tutorial bab animasi kat cni ~ http://guaotai.blogspot.com/2009/11/tutorial-text-animation.html

PS : Kadang2 idea nk wat tutor tu kekeringan. Jadi tinggalkan kat chatbox apa yg sis nak blajar k.

2:23 PM, December 13, 2009

bro, kontes wa bkn yg kena letak gambaq tu, contest wa yg sticker tu je, yg letak gambaq tu kontes org lain, aku join!

8:33 PM, December 15, 2009

wah cantiknya...huhu..

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.