18 August 2010

Baju Raya Colour Pink.


Tahun ni colour pink menjadi pilihan untuk baju melayu wa. Tahun ni juga wa terkena buat kali ketiga berturut-turut dengan tukang jahit. Korang tengok tempoh siap baju tu ( 27/07/2010 ). Minggu lepas hari minggu wa singgah ar nak amek baju tu. tailor tu cari punya cari kain yang wa bagi kat dia, tu emm ... masih lagi berikat belum bergunting lagi. Lepas tu buat janji manis  nak siapkan dalam minggu lepas  juga dan nak hantar terus ke rumah wa tapi sampei hari ni sudah masuk 10 hari, senyap jerk. Apa punya turrrr dah tailor ni. Korang yang ada tempah baju raya tu tanya-tanya ar tailor korang. Kalau tak, malam raya kena tunggu depan tailor tu macam wa tiga tahun lepas ... kui kui kui

11 comments

11:02 AM, August 18, 2010

Salam...

Hahahahahaha....lawak betul la bc kisah ko ni. Tu ok lagi. Mama aku dulu, kain sampai hilang la, dah tak tau mcm mana rupa kain dah. Tukang tu kata nak ganti, sampai ke sudah tak ganti2. Dulu tailor cina. Org melayu belum pandai buat baju lg masa tu...
Cantik jgk pink color. Awat murah sgt, ko buat baju saja ke? Kalau baju teluk belanga dlm RM80 gitu.Itu belum termasuk jahitan tindih kasih asli atau tiruan....

1:16 PM, August 18, 2010

tp lu masih tegar tempah dgn dia..mesti air tgn beliau tahap ketagih..ye dak..

2:08 PM, August 18, 2010

perghhh!! wane pink???
hahahah...suka2!!

4:42 PM, August 18, 2010

wah cantiklah kaler baju melayu taon ni...pink karer...

baik gi tengok lagi entah2 tak bergunting lagik...malam raya nanti kau nangis wachak sbb baju raya tak siap lagi hehhehehehe....

5:04 PM, August 18, 2010

wah...xyah tempah2...pakai jer tshirt...hehe..aku x buat pun baju raya..dh 5tahun kot..nnti aku citer la nak dekat raya nnti..

7:25 PM, August 18, 2010

Iza :
RM 75 harga standard untuk tempah
sehelai baju melayu. Kain lain rega .
adik wa lagi kesian. tempah baju
kurung setahun baru siap. ingat
boleh pakai tahun tu tapi dapat
tahun lagi satu ... huhuhu

fndrocka :
Ni dah tiga kali tukau tailor beb.
Tahun depan ingat nak jahit
sendiri lagi bagus ... hehehe

SMM :
TQ TQ. Bagi dua tiga ari lagi kat
tailor tu. ingat sabtu ni nak
terjah kesana lagi.

black_mel :
mau kena belangkong ngan abah wa
kalu pakei t'shirt jer gi solat
iedulfitri.setaun sekali der.
citer weii. jgn tak citer ... hehehe

9:13 PM, August 18, 2010

ha pink ke?? (pengsan...)

10:40 PM, August 18, 2010

ayyo.. skrg ni beli je baju yg dh siap di buat :p hik~ kt butik2 dh bertimbun chak oi.. byw.. kaler pink aku nyer tema thn lps! ko lmbt ar! klu x leh sedondang sayang ngn aku :p

thn ni aku kaler biru!

1:53 AM, August 19, 2010

miss :
kenapa !! tidak percaya ya .... hahaha

arieza :
beli yang dah siap tak best pakei ar beb.
tak ikut kita nyer body. dulu pernah beli
sekali yg dah siap. kena yg cawat pendek
pherghh !! senak woo hehehe.

7:44 AM, August 19, 2010

kaler pink?hehheeh...jgn dalam hati ada taman sudah lah wa....

baju sis lama dah siapnya..tempah sebelum bulan puasa lagi..tp bju anak2 yg belum...tahun ni tema hijau pucuk pisang...

5:48 AM, August 29, 2010

Sis Ida :
Ha ar. Dalam Hati ada taman. Tengah
musim bunga ni ... kih kih kih.
wa pun tempah awal gak sis, seblm
puasa lagi tapi dah 16 hari puasa
baru dapat balik :)

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.