05 December 2010

Fenomena Berblog walking | Bloglarian


Sekarang ni ramai yang telah mencipta pelbagai cara untuk lebih memudahkan para blogger untuk berblog walking. Ada yang mencipta cara berblog walking  secara sah dan ada yang cuba melakukannya secara haram. Mana-mana yang mendatangkan keuntungan pada sebelah pehak saja tu harap-harap janganlah digunakan. Daripada ingin mendapat traffic dan income, tidak pasal-pasal akan di ban oleh para blogger seperti kes blog walking secara auto tempoh hari.
wa nak ucapkan terima kasih pada eizza kerana telah tag wa untuk kempen Bloglarian ni. wa rasa ada kelebihan untuk berblog walking dengan kaedah seperti ini. Jimat masa dan ruang. Cuma buka satu tab saja dan setiap page blog tersebut mengandungi hingga lima blog yang berlainan. Kalau nk joint tu tengok syarat-syaratnya disini. Jikalau ada masih lagi keliru setelah membaca entry wa ni anda semua boleh melihat tutorial bergambar yang telah disediakan dibloglarian ( klik bahagian tutorial ).

Syarat pertama : Slogan 
  • Saya suka berblogwalking kerana selain dapat menambah ilmu pengetahuan melalui entry yang telah disediakan oleh para blogger saya juga dapat meramaikan lagi kenalan dan sahabat. saya sebenarnya pendiam sebelum ini ( mungkin sifat pemalu itu tinggi ) dari aktiviti berblogwalking ini saya dapat menambahkan keyakinan diri untuk bersembang dan bertukar-tukar fikiran.
Syarat yang kedua : Tag tiga orang blogger
Yang mana wa sudah tag tu kalau ada kesempatan sertailah ya. mana tau selepas ni blog korang akan meletup-letup traffic nya .. he33

18 comments

10:58 PM, December 05, 2010

Salam...

Thanks la sbb tag aku. Sebenarnya semalam aku dah cuba blogwalking dgn blog larian ni.best jgk...aku mmg tunggu ada org tag aku, sbb aku rasa malas nk buat. nasib baik ko tag aku...hehe....nanti aku buatkan.

11:09 PM, December 05, 2010

aq bengang sampai terus delete shoutmix..haha..padan muka mereka yg auto spam..

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ VisitSyoknyaDownload

11:16 PM, December 05, 2010

Iza :
Rajin ko erk nk buat sendiri mcam blog larian tu. selamat berblogwalking lepas ni ... he33

Syoknyadownload :
Jangan marahkan nyamuk kelambu dibakar der. Dorang ckitpun tak rugi kalau kita buang tempat jerit tu. Yang rugi kita sendiri. sebabnya ramai lagi yang berblog walking secara jujur.

11:45 PM, December 05, 2010

Ramai berblogwalking secara jujur macam wachak.. Heeee.. ;)

Eh.. Nama sape last tu? Nak berkenalan boleh? Hahaha.. :p

Kalau ade kesempatan akan dijoin ye.. Baru usha bloglarian ni tadi.. Kurang faham sket tapi tengah cuba nak faham.. Thanx for the tag anyway.. ;)

1:26 AM, December 06, 2010

macam bena yang pemalas nak bloglarian nih . xleh nak join lah . hahahaha . =)

5:58 AM, December 06, 2010

argh ko wachak x tag aku pun kan?? nk majuk cenggini x mo kwn arrr wakaka hehe

7:39 AM, December 06, 2010

Bena :
Joint jer dulu. nk berlari ke, berjalan ke belakang kira :)

Miss :
mula2 memang dah letak nama ko tapi wa segan ngan ko, hutang tag ko blum wa langsaikan lagi. nanti ko x sudi ler pulok ... keh33

~ Ni nk jemput dengan ikhlas ni. joint erk.

9:01 AM, December 06, 2010

gua dh tak rajin nak buat blog larian ka, marathon ka.

malasssssss...

10:43 AM, December 06, 2010

amende ni weh...adoi...aku ni dahla malas nak bw...nnt aku cuba buat eh...thanks tag aku...

dak kecik
11:33 AM, December 06, 2010

mcm best je.haha

1:03 PM, December 06, 2010

wah, dah siap dah? :P..
wa dah letak link kat blog cicak tu ke?

5:13 PM, December 06, 2010

aku rasa dah komen tadi...tapi nak komen lagi...

nnt aku buat...hehe

7:58 PM, December 06, 2010

DrFarhana :
amboi !! kipas nampak .. har33.
Nak kenal tu bleh tapi nk usik tu jangan. Dah ada yg punya tu .. keh33

adik comel :
Lu dah ada benda yg nk dibelek. tu pasal lu dah malas ... keh33

mario :
ni blogwalking style malas ler ni .. he33

Dak kecik :
best woo. ni bakal jadi macam film dua alam tu. 4 juta hinggit ... keh33

LadyBird :
Belum lagi ler. x bleh nk masuk blog cicak tu lagi ...

10:27 PM, December 06, 2010

tpikiaq nak delete cbox juga~

11:26 PM, December 06, 2010

maCy :
Kalau itu yg membahagiakan delete jer tapi kesian dekat kawan2 yg nk bertegur sapa. Tanpa mereka siapalah kita di alam maya ni .. :)

2:20 AM, December 07, 2010

okeyyyyyyy abang brader wachak.. dah buat dah.. ekeke.. :p

6:28 PM, December 07, 2010

terima kasih sebab join bloglarian..blog anda dalams enarai terkini

10:30 PM, December 07, 2010

DrFarhana :
Thanks adinda ku ( haippp haipp !! ) farhana kerna sudi jawab tag ... keh33

Padil :
somo-somo padil :)

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.