19 April 2011

Tergamam Seketika.


Ini sms yang adik wa hantar siang tadi. Abah jarang bercerita pasal sakitnya. Bila dapat berita macam ni secara tiba-tiba buatkan wa tergamam.
Part gilir-gilir hantar abah ke HBKL untuk mendapatkan rawatan tu wa tidak menjadi hal. Apa lah sangat kan. Dulu abah yang hantar wa pergi sekolah dari darjah satu sampai ke tingkatan 3 ( tingkatan 4 ngan 5 wa gi naik motor sendiri ).

ps : sebenarnya bermacam-macam perasaan wa rasa ketika ini ( tiba-tiba emosi lah pulok ). Banyak benda yang wa nak lakukan untuk abah tapi belum kesampaian. Sekarang umur abah dah 70 tahun. masih sempat kah ??

~ Ya Allah ringankanlah kesakitan yang sedang abah rasai sekarang ini dan pulihkanlah kesihatan abah seperti sediakala.


32 comments

12:23 AM, April 19, 2011

hope abah ko lekas sembuh cak...Takpe..itu mmg tugas sebagai seorang anak..apa2pun..bnykkan bersabar dan berdoa..semoga lekas sembuh..

12:41 AM, April 19, 2011

sabar2.. apa pun semoga abah wachak cpt sembuh..

12:42 AM, April 19, 2011

insyaAllah semua tu sempat wachak.. aku doakan semua yang terbaik untuk abah ko, amiinnn

12:42 AM, April 19, 2011

@black_mel

TQ mel. harap2 abah cepat sembuh.

12:44 AM, April 19, 2011

@fiezah

tengah kuatkan semngatni. yg dharap gitulah

12:46 AM, April 19, 2011

@padin

TQ padin.semoga abah dipanjangkan usia serta dikurniakan kesihatan yg sempurna. amin

1:03 AM, April 19, 2011

salam Bro..
simpati dari saya..
moga abah anda cepat
sembuh..ermm..time ni
lah kita nak balas walau
tak seberapa jasa mereka
membesarkan kita dulu

1:19 AM, April 19, 2011

@zulkbo

wsalam bro.Tkasih atas doa dan harapan anda. Rasanya x terbalas jasa2 mereka yg membesarkan kita.

1:52 AM, April 19, 2011

salam...
my dad dah nak masuk 72 dis year... 2 minggu lepas cj balik kg...ayah demam kuat tapi mak tak bgtaw cj pon.. bila ayah dh sihat...mak ckp kat cj...ayah kata "entah sempat nak tidak nak tgk ank bongsu kawen"... cj sebak sgt2 ms tuh..bukan sebab soal kawen yg cj risaukan...tp fikirkan tntang ayah...dekat seminggu gakla cj rase sedih tp cj tetap pujuk ati cj... ajal maut jodoh semua Allah yg tentukan...selagi ada masa cj nak jadi anak penyejuk hati mak ayah..selagi ada masa.....

3:26 AM, April 19, 2011

oh, sayu membacanya. ini realitinya. sy terlalu memikirkannya sejak dua menjak ni. semakin tmbh usia maka makin bertmbh jugalah usia mereka. sy doa moga ayah bro wachak sihat2 hendaknya. masa ni la cuba bg yg terbaik utk mereka sebelum terlmbt bro. :)

7:44 AM, April 19, 2011

Assalam Chak, akk doakan moga abah chak cepat sembuh dan pulih seperti sediakala.

Masa dia masih ada ni lah dapat kita berbakti padanya, mcm akk abah pergi masa usianya 47 tahun sedih sangat.

Kt mana HBKL tu atau hospital Kuala lumpur heheh

8:21 AM, April 19, 2011

doakan semoga kesihatan abah chak, semakin sihat.. amin =D..




pst: nina x jadi tauke lg,.. baru je blaja meniaga dgn org laen... huhhu

8:28 AM, April 19, 2011

semoga abah ko cepat sembuh...harap ko bersabar dan buat apa yang sepatutnya...
tingkatan3 abah antar...anak manja ni...

8:39 AM, April 19, 2011

turut tergamam..smoga ayah awak semakin sihat..takpa berkorban untuk mereka sementelah mereka yg dah berkorban untuk kita dulukan..semoga tabah menghadapi ujian ni ye

9:14 AM, April 19, 2011

doakan yang terbaik utk abah awak..semoga sehat dan cepat sembuh..serta dipermudahkan segala urusan..amin

9:45 AM, April 19, 2011

semoga ayah cepat sihat. doakan yg terbaik buat dia. ;p

9:59 AM, April 19, 2011

Assalam...
Sedih jgk aku membacanya...buatla sebaik mungkin utk abah ko selagi hayat masih ada. Moga Allah ringankan dugaan yg ditanggung abah ko dan ko sekeluarga. Aminnn.

10:27 AM, April 19, 2011

Banyak kan bersabar ye. Doakan banyak-banyak. Somoga beliau cepat sembuh :)

Makwe
11:34 PM, April 19, 2011

Jangan laa emosi!! Dah lupa ke?

"Ku renang lautan gelora, biarpun tersadai di hujung dunia. Akan ku rempuhi segala rintangan, biarpun rebah, ku bangun sendiri.. Akan ku genggam, biarpun hitam menjadi milikku.."

Jatuh kene bangun sendiri tau, takde yang nak angkat. Jadi jangan jatuh2 ye, hampir nak jatuh pon tak leh. Kalau jatuh, takde orang dah nak bagi nasihat dekat orang di sana. Hee.

InsyaAllah. Kalau jaga elok2, takde ape yang tak boleh. Jadi anak2 abah, sila pantau ye. :)

Banyak benda nak buat? Apa kata try mula sikit-sikit dari sekarang. Niat dah ade, the rest nanti akan berlaku denga mudah. InsyaAllah.

Senyum. :)

2:21 AM, April 20, 2011

bertabah ye wachak!jgn abaikan tanggungjwb kita sbgai anak :) hope abah wachak kuat & cepat sembuh :)

11:56 AM, April 20, 2011

semoga wachak tabah.. doakan abah tu cepat sembuh.
Masa inilah wachak tunjukkan yg wachak anak yg prihatin dan masa inilah jugak wachak tunjukkan tanggungjawab utk membalas jasa abah selama ini...

Alhamdulillah abah beruntung dapat anak macam wachak..

9:05 AM, April 22, 2011

sabar bro, munkgin ade hikmah di sebaliknya.. semoga abah cepat sembuh, insyaAllah. bykkan berdoa kpdNya :)

5:37 PM, April 22, 2011

aku doakan yg terbaik buat abah kau.. berbakti la pada org tua selagi masih ada peluang k...

10:09 PM, April 22, 2011

semoga wa tabah..ada hikmah disebalik suma ni..semoga abah wa cepat sembuh.

3:46 PM, April 24, 2011

assalam wa..muga wa tabah dn sentiasa sabar menjaga abah wa..selagi umurnya masih ada berbaktilah...dan sis doakan abah wa akan sembuh insyallah..alhamdulilah abah sis dah berusia 80 tapi masih sihat dn berupaya memasak untuk kenduri kendara..itulah anugerah terindah dr Allah..

10:36 PM, April 25, 2011

Yups..
Anak lelaki kena jaga Abah .

saya doakan moga awk adik beradik diberi kesenangan dlm menguruskan keperluan Abah .

10:52 AM, April 26, 2011

assalamualaikum wa..
Semoga tenang selalu.. sihat selalu..

Semoga ayah wa kembali sihat dan dipermudahkan urusan oleh Allah..

xde perkataan nak tenangkan wa.. kalau lady di tempat wa juge begitu.. :(..

8:19 AM, May 02, 2011

Salam ziarah…
Jemput singgah di blog baru Sumanje
Tentang Malaysia
Terima kasih atas kunjungan anda
Semoga Ceria selalu dan happy blogging
Dari ~~~SuManje~~~~~~~~~…………………

:)..

4:16 AM, May 04, 2011

aduss ku juga tergamam membaca en3 nih. sedihnya itulah sifat seorang ayah sanggup berkorban untuk anak tetapi jarang sekali mahu anaknya bersusah untuk dia. :'( huwaa

11:36 PM, May 11, 2011

wawawa..same la kite, pape pon aida harap abah wachak sihat seperti sedia kala..

11:51 PM, May 11, 2011

Gayah doakan abah wachak cepat sembuh...

yuyun dah takda bapak..:(. wachak, sementara ibu dan ayah kamu masih ada, berbaktilah pada mereka..

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.