02 November 2011

Serangan Dalam Diam

Klik untuk melihat imej lebih besar.

Mari kita ramai ramai kasi padam terjemahan yang dibuat oleh google tranlate ini. Cara caranya adalah :
  • Pergi ke Google translate ( English to Malay ) - picit dekat cni
  • Taipkan perkataan ' myquran ' ( No - 1. )
  • Klik pada tanda ( ✔ ) ( No - 2. )
  • Klik pada perkataan ' offensive '  ( No - 3. )
Cukup seribu klik ( report ) terjemahan itu ( syaithan ) akan di buang dari google translate. Semoga dengan cara ini penghinaan terhadap Islam amnya dan Al Quran itu secara khususnya dapat diberhentikan. Terima kasih kerana mengambil bahagian. Semoga usaha anda di balas dengan seribu kebaikkan.

18 comments

12:51 AM, November 02, 2011

salam..
jahat puak nih..
sengaja mncari pasal
nanti saya ke sana
geram juga..

1:03 AM, November 02, 2011

sudah reporttttt!

1:04 AM, November 02, 2011

ok..saya dah tunaikan tanggungjawab saya....

tengkiu

1:35 AM, November 02, 2011

google translate banyak maen ar ! tak suke betol !



ehem : majuk dengan bena lagi yeeeee ? hik hik ;)

11:33 AM, November 02, 2011

ok...aku buat...

eh....dah ditranslate jadi myquran jugak la...dah berjaya kot ...

11:57 AM, November 02, 2011

Assalam..
Aku dapat tau pg ni,google dah buang. Memang jahat betul diorang. Perang psikologi tak kan berakhir selagi Islam masih ada.

12:01 PM, November 02, 2011

Salam Wachak... aik dah lain dah blog awak.. lama tk jenguk sini sebb tk ada new entri.. hehe

dh masuk google translate tadi, bila cuba translatekan english to malay, myquran, dah tak ada dah 'syaitan' tu.. yg diterjemahkan adalah sama iaitu 'myquran' juga. Mungkin sebb dah ramai tekan offensive tu. :)

4:19 PM, November 02, 2011

dah buat...

4:21 PM, November 02, 2011

Assalam Chak, mekasih bgtau ya

8:00 PM, November 02, 2011

terima kasih atas infonya :)

10:21 PM, November 02, 2011

Terima kasih kerana meninggalkan komen anda. sangat2 menghargai. TQ

1:42 AM, November 03, 2011

tadi cek ok dah

7:44 AM, November 03, 2011

assalam wa..tq sudi berkongsi kat sini

12:26 AM, November 04, 2011

setelah sekian lame...ader gak kamu ye wachak..pepOn info yang bagus..jaat la dOrang neh..huhu

8:51 PM, November 04, 2011

time lady nak buat ni , die dah terjemhkan myquran kepada myquran..

6:15 PM, November 05, 2011

dah dapat info beberapa hari yg lalu tentang info ini.. mmg sakit hati betol dan akak dah jalankan tugas mendelete... jgn kasi muka..

6:23 PM, November 07, 2011

salam..dh buat jugak..ramai btul musuh2 islam..tp skrng translate dh ok...

1:02 AM, November 12, 2011

banyak betul musuh Islam kan..

xpa..kita sebagai umat Islam bersatu padu mempertahankan..;-)

Post a Comment

PERHATIAN ! Sebarang komen yang mempunyai URL akan di 'REMOVE' melainkan dalam bentuk text sahaja. Harap Mak Long.